Detalji oglasa: Stavka Seme duvana \”HAVANA GOLD SMOOTH\” | Berza biljaka

Seme duvana \”HAVANA GOLD SMOOTH\”.

Pakovanje je od 5000 semenki (0.5 grama) cene 500 dinara.

HAVANA GOLD TOBACCO – SMOOTH Ova stara sorta se seje u SAD već decenijama , i daje odlične prinose čak i u severnim državama gde su lepi dani veoma retki. On je visoko cenjen zbog finog ukusa ! Brzo sazrevanje u 69 dana. Visok prinos ! Seme prvobitno potiče iz Viskonsina , u Tenesija , Gruzija, Severna i Južna Carloina . Ovo je sorta koja daje dobar prinos , najkvalitetnijeg žutog duvana ! izuzetno je otporna prema bolestima . Ovo je sorta koja se dosta koristi kao osnovna u industrijskoj proizvodnji cigareta u Americi a koristi se i za tompuse i cigarilose.

Energična biljka koja lako raste . Duvan sa gustom teksturom! Biljke dostižu visinu do 5 m i više . Inače sorta koja extremno otporna i na suše I visoke temperature. Listovi dostižu duzinu i do 40 centimetara, i debele teksture. Inače je u Americi popularniji od Virdžinije !

Seme se prvo seje po površini, nikako ne prekrivati zemljom, samo održavati zemlju vlažnom (ne mokrom). Idealna temperatura za klijanje je 20 stepeni. Nakon 4-5 dana pojavljuju se klice koje počinju da rastu. B da ne koristite bilo kakvu zemlju već rastresit supstrat za uzgoj cveca. Kasnije presađivati po potrebi. Na otvoreno može kad su najveci listovi duzine oko 5cm. Klijavost semena je preko 70%, rod 2016.

Uputstvo za Sejanje

Razmnožavanje:

Semenom

Predtretman:

0

Stratifikacija:

0

Vreme Sejanja:

Tokom cele godine

Dubina Sejanja:

Klija na svetlu ! Samo pospite po površini supstrata i blago pritisnite.

Vrsta Substrata:

Substrat br.1

Sejanje temperatura:

Min. 20°C

Sejanje Lokacija:

svetlo + držati stalno vlažno ne mokro

Vreme Klijanja:

zavisno od uslova

Zalivanje:

redovno tokom vegetacije

Probajte i posejte ovaj duvan vrhunskog kvaliteta.

Saljem brzom postexperss-om pouzećem ili kao preporučeno pismo nakon uplate na račun. Postexpress pouzećem je poštarina oko 250 dinara. Ukoliko pošaljem kao preporučeno pismo nakon uplate na račun onda je poštarina samo 70 dinara.

Email adresa za KONTAKT: cvetnadolina@hotmail.com