Detalji oglasa: Stavka seflera | Berza biljaka

Šeflera ili kako se često naziva biljka kišobran, medveđa šapa je veoma izdržljiva sobna biljka. Zahteva samo malo vremena za negu.

Šefleri odgovara svetlo mesto zaštićeno od direktnog sunca i promaje, ali može da se prilagodi i polusenci. Vrste sa prošaranim listovima bi trebalo držati blizu izvora svetlosti, a sa tamnozelenim listovima na polusenovito mesto.

U zimskom periodu šeflera podnosi temperature od 15 do 18 stepeni, a leti ne više od 24 stepeni.     

U toku proleća i leta šefleri je potrebno više vode, zaliva se dva do tri puta nedeljno, a zimi svakih pet do šest dana. Bolje podnosi suvu, nego previše vlažnu zemlju. Dobro je da se zemlja sasvim osuši između dva zalivanja, a u podmetač ne ostavlja voda. Prija joj češće orošavanje listova, bar jednom nedeljno. Zato što joj je potrebno dosta vlage, saksija može da se stavi u još jednu veću posudu, a međuprostor ispuni peskom ili tresetom. Da bi se zadržala što veća vlažnost mogu da se stave i kamenčići u podmetač.

Zemlja za šefleru treba bude dobro izdrenirana, propusna. Najbolje je da se sadi u mešavinu treseta i šljunka.                 Tokom proleća i leta, svake dve do tri nedelje vodi za zalivanje se dodaje tekuće đubrivo za lisnate biljke.     

Visina vece   biljke iznad saksije 40cm . cena 7 eur. , manja biljka visine 30 cm. cena 5 eur.