Detalji oglasa: Stavka Neven žuti (Calendula officinalis) 50 organskih semenki | Berza biljaka

Detalji oglasa: Stavka Neven žuti (Calendula officinalis) 50 organskih semenki

Objavljeno 24/06/2014 , 1635 pogodaka.

Detalji oglasa

Cena: RSD 150
Naslov oglasa: Neven žuti (Calendula officinalis) 50 organskih semenki
Lokacija: Beograd
Količina: 50
Zemlja isporuke: Srbija
Napomena o isporuci: Brzom poštom, kupac snosi troškove poštarine

Prodavac

Ime: Nikola
Telefon:
Mobilni telefon: 064/2353709

Opis stavke

Neven je jednogodišnja zeljasta i razgranata biljka, jakog mirisa, visine oko 50 centimetara. Biljka je obrasla dlačicama, a cvetovi su svetložuti ili jarkonarandžasti. Zbog svojih lekovitih sastojaka, koriste se cvet, listovi i stablo nevena.
Latinski naziv za ovu biljku je Calendula officinalis iz familije Asteraceae. Neven u našim krajevima cveta od početka maja do kraja jeseni. Neven kao dobar antioksidans ima antibiotska svojstva. Preparati na bazi nevena svojim lekovitim sastojcima pomažu u lečenju mnogih bolesti i tegoba.
Neven je biljka koja voli toplotu. Nevenu pogoduju položaji na suncu jer inače dobro podnosi sušu. Ipak, potrebna mu je voda kako bi de pravilno razvio.Kada posejete seme nevena, biljka niče već za 4 do 5 dana, a razvija se potpuno takođe vrlo brzo i cvetovi se pojavljuju već z oko 40 do 50 dana. Neven se seje u proleće, početkom marta. Najbolje je da je temperatura od 13 do 16 stepeni . Seme stavite na dubinu od 2 do 3 cm, a razmak između redova treba da bude oko pola metra.