Detalji oglasa: Stavka Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki) | Berza biljaka

Detalji oglasa: Stavka Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)

Objavljeno 16/02/2015 , 1781 pogodaka.

Detalji oglasa

Cena: RSD 0
Naslov oglasa: Japanska jabuka kaki (Diospyros kaki)
Lokacija: Knjazevac
Zemlja isporuke: Srbija
Napomena o isporuci: Bex, Post expres

Prodavac

Ime: Radisa
Telefon:
Mobilni telefon: 0637830444

Opis stavke

  • SADNICE Japanske jabuke  kaki-diospyros kaki ( Persimon kaki),      Sorta Vanilija
  • Kaki naraste 5-10 m, listopadno je drvo, dugovečno, u Kini postoje primerci starosti 400 – 500 godina, listovi su jajoliko izduženi,   sa naličja bledo zeleni, a sa lica tamnije zeleni, u jesen dobijaju crvenkastu boju. Voli sunčana mesta zaštićena od vetra. Plodovi su slični jabukama ili paradajzu, tamno žuti ili narandža sti, jestivi, sa tankom i sjajnom pokožicom, pepelastom navlakom. Veoma je sladak, bogat vitaminom A, obiluje taninima i pektinima. Jede se kada potpuno sazri i omekša kao maslac (kada ugnjile slično kao mušmula) Biljke na kojima ženski cvetovi nisu oplođeni daju plodove bez semena (partenogeneza). Sazreva u jesen, a bere se nakon prvih mrazeva. Plodovi su bogati beta karotinom (provitamin A) i taninom koji daje opor ukus nedozrelim plodovima
  • Biljka je najlepša zimi, kada otpadnu listovi a na golim granama kao lampioni ostanu narandžasti plodovi. Japanska jabuka je izuzetno bogata flavonoidima, a naročito kvercetionom što znači da smanjuje rizik od srčanog udara i bolesti srca za skoro 20 posto. Zahvaljujući tome štiti i organizam od štetnih uticaja radikala. Veoma je bogata i vitaminom C, pa jača imunitet, a pošto sadrži tri grama vlakana (to je preko 10 procenta dnevnih potreba), pomaže i u snižava – nju nivoa holesterola. Obiluje i fruktozom, pa se preporučuje osobama koje imaju povišen šećer u krvi. Najbolji je onaj plod koji je pod rukom mekan. Od nje može da se pravi sok, džem, sirup ili voćna salata